Uddannelsesinstitutioner

Finder praktikpladser

Siden 2007 har jeg hjulpet erhvervsuddannelserne med at finde praktikpladser til deres studerende. Jeg ringer ud til mestrene og fortæller dem om fordelene ved at tage en lærling ind. Vi lever desværre i en tid, hvor de fleste unge mennesker ikke formår at sælge varen på egen hånd, så der er behov for at formidle deres sag og det kan sagtens være lidt af en opgave.

Det har ikke kun været praktikpladser jeg har hjulpet med. I mit virke som mødebooker har jeg også ringet ud til virksomheder for at vække deres interesse for at tage lærlinge ind i virksomheden, blandet andet som en del af det nyindførte AUB-bidrag.

 

På bølgelængde

Det første parameter jeg almindeligvis fremhæver i telefonen er håndværkets overlevelse, hvilket har en selvsagt interesse hos de fleste håndværksmestre. Derefter kommer jeg typisk omkring fordelene ved at udlære en lærling i sin egen virksomhed. En lærling er en enestående mulighed for at forme den kommende medarbejder i virksomheden. Dertil kommer mere holistiske argumenter som, at få indflydelse på dagens ungdom – et emne de fleste mestre i forvejen har en fasttømret holdning til.

Jeg har hjulpet forskellige uddannelsesinstitutioner med at skabe kontakt til virksomheder, så de kan tilbyde de ansatte kompetenceafklaring og en uddannelsesplan for hver medarbejder.

“Heidi brænder for sit arbejde og det mærker man tydeligt.”

LONE KLERCKE

KLERCKE KOMMUNIKATION&

Jeg vil gerne vide mere – helt uforpligtende